diumenge, 2 d’agost del 2015

Vocabulari

QUÈ ÉS UN ROOM ESCAPE?


...................................................................................................

INFORMACIÓ ÚTIL

 

...................................................................................................

COM VALOREM EL ROOM ESCAPE?

Penseu que és una valoració totalment SUBJECTIVA, les meves sensacions, impressions i emocions... i a part de valorar els tres punts principals, de 0 a 15, també hi afegeixo el "divertimento", com m'ho he passat en general... a partir de tot això agafen una o altre posició en el ranking Roomscaper. 

- Temàtica/Theme: En aquí hi englobem el tema, si és original, si ens enganxa i la història, si ens la creiem. Per tant també hi valorem el game-màster, com ens rep i el tracte a la sortida, i com es comuniquen amb nosaltres dintre el joc.

- Ambientació/Atmosphere: Bàsicament l'ambientació de la sala, la decoració, els petits detalls que t'ajuden a posar-te dintre la història i a entendre-la millor. Els sons, olors i enllumenats que poden participar, o no, dintre el joc.

- Proves i enigmes /Challenges: La varietat d'enigmes, com estan lligats amb la història i la originalitat de les proves.

- Bonus point: Alguns rooms tenen alguna cosa especial, que no la podem puntuar a la valoració general, doncs els hi afegim "Bonus points".

...................................................................................................

 VOCABULARI


- Room escape en viu: (Joc d'escapament en viu) És un joc (per tant que t'ho passes bé) on has de buscar, pensar i treballar en equip per resoldre enigmes, puzles, proves, etc... que t'ajudaran a aconseguir un objectiu mentre un compte enrere us fot una pressió de l'hòstia (normalment de 60:00 minuts). 

Room escape en vivo: (Juego de escape en vivo) es un juego (por lo que te lo pasas bien) donde tienes que buscar, pensar y trabajar en equipo para resolver enigmas, puzles, pruebas, etc… que te ayudaran a conseguir un objetivo mientras una cuenta atrás os mete una presión de la hostia (normalmente de 60:00 minutos)
 

- Roomscaper (roomescaper): Persona que juga a room escapes (suposo que havia quedat clar, però per si de cas...)
Persona que juega a room escapes (supongo que había quedado claro, pero por si acaso...)
 

- Game-master: La persona encarregada de controlar-te en tot moment durant el joc. Normalment és qui et rep abans de començar, i qui et dona les ajudes (si són necessàries) per anar superant enigmes. Personalment, crec que és molt important en el joc  la comunicació amb el game-master, tant quina és la via que utilitza per comunicar-se amb vosaltres, com la qualitat/quantitat de pistes o ajudes que dóna.
La persona encargada de controlarte en todo momento durante el juego. Normalmente es quien te recibe antes de empezar, y quien te da las ayudas ( si son necesarias) para ir superando enigmas. Personalmente, creo que es muy importante en el juego la comunicación con el game-master, tanto cual es la vía que utiliza para comunicarse con vosotros, como la cualidad/cantidad de pistas o ayudas que da.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada